Udlejning af 100% sol-opladet 2X2 cykler

Her på UBCO er vi altid blevet forbundet med bevaring og turisme. En af vores allerførste testryttere var Roy Baker fra Department of Conservation i den centrale nordø på New Zealand og vores første sending cykler var til Real Journeys i Queenstown.

Nu hvor virkningerne af COVID19 mærkes rundt omkring i verden, vil rejser og turisme, som så meget andet, sandsynligvis være anderledes fremadrettet (i det mindste på kort sigt).

Det bliver interessant at se, hvor det ”nye normale” lander og hvordan turismeoperatører overalt i verden tilpasser sig. Med mange internationale lukkede grænser, vil det måske fører til et fornyet fokus på indenrigsturisme. At se og opleve dit eget land.

”Som indvandrer (jeg flyttede til New Zealand som 9-årig) har jeg aldrig forstået, hvorfor mange New Zealandere har en kløen for at rejse 20.000 mil på ferie, når de næsten ikke engang har ridset overfladen på Aotearoa. Jeg har rejst meget i New Zealand og oplevet så mange facetter af dette land. Alligevel føles det som om jeg stadigt kun har set en lille smule. ”Timothy Allan, administrerende direktør, UBCO.

 

Lige inden lock-down startede i New Zealand, filmede vi en innovativ turist operation baseret på offshore-øen Great Barrier eller Aotea. Aotea kræver en 3-4 timers bådtur eller 30 minutters flyvetur fra Auckland, beliggende på den ydre kant af Hauraki-bugten i New Zealands eneste Nationale Marine Park. Det er helt off-grid, hvor over 70% af jorden er en beskyttet Conservation Park og hele øen er et Dark Sky Sanctuary.

Motubikes er en udlejningsvirksomhed med el-motorcykler, der med UBCO 2X2, giver besøgende mulighed for at opleve øen i Great Barrier på en sjov måde og med lav påvirkning af naturen.

Store dæk, god affjedring og to-hjulstræk gør UBCO 2X2 til perfekte mulighed på øens smalle, snoede veje og varierende vejoverflader.

Motubikes har til formål at være meget miljømæssigt bæredygtige. Hele opsætningen (forretningen) køres fra en forsendelsescontainer, uden fundament eller andre permanente påvirkninger af jorden. Alle 9 cykler (med reservebatterier, der let kan udskiftes) oplades udelukkende af solenergi.

Motubikes er det perfekte eksempel på en forretning der, selvom det appellerer til det internationale turistmarked, er lige så levedygtig, hvis indenrigsrejser er den eneste mulighed i et stykke tid. Det er et turisteventyr , der passer perfekt til dem der ønsker at udforske deres eget land yderligere.

Ejeren Seagar Clarkson sørger for, at alle bliver fortrolige med cyklerne, tilbyder indsigt og rådgivning omkring øen for hver besøgende, baseret på deres erfaringsniveau og interesser, hvorefter de slipper folk løs i deres eget tempo.

Stille og enkel betjening betyder, at det er let at stoppe hvor som helst og nyde fred og ro eller få en sludder for en sladder med de lokale eller andre besøgende på vejen.

Den fulde udnyttelse af solinstallation og et etos om lav påvirkning af naturen, stemmer godt overens med Aotea-kulturen for selvforsyning og den kunne være den første installation af sin art globalt set. (Vi har endnu ikke set et andet off-grid-system til at oplade udlejningskøretøjer).

Undre du dig over, hvad fremtiden bringer for Seagars udlejningsforretning? Vi talte med Seagar om hans planer for at komme i gang igen efter COVID19 nedlukningen.

”For at være ærlig forudsiger jeg, at vi vil være ret travle i sommer. Great Barrier er på en masse af Kiwiernes ønskeliste som et hjørne af dette paradis, de endnu ikke har været. Og med en begrænsning på rejser, vil øen være meget tiltalende – smukke strande, skov og havet gør dette til en temmelig speciel ø-udflugt. Alt hvad der kræves, er en følelse af eventyr.

Seagar startede forretningen som en måde at kunne bo og arbejde på øen. Med surfing, dykning, fiskeri og generelle muligheder for udendørs aktiviteter, ville han gøre noget, der gjorde muligt for ham at få mest muligt ud af det sted, han elsker.

”Vi er super imponerede over Seagars opsætning, En helt selvstændig station med en fuldt solcelledrevet cykelpark. Det kan overføres som forretningsmodel til lokationer over hele verden. Lav påvirkning af naturen, lave omkostninger og en episk oplevelse.” Timothy Allan, UBCO

Og det er præcist det som Seagar har sigtet efter, specielt i en verden der forsøger at formildne virkninger af høje turisttal. Fremtidige planer inkluderer lignende opsætninger rundt omkring i landet eller endda i hele Stillehavsområdet og hjælper andre turistvirksomheder, der kan være interesseret i at etablere deres egne aktiviteter baseret på den vel afprøvede Motubikes-model. Som Seagar påpeger, Alt som konceptet behøver, er sol og et fantastisk sted at udforske.”

For mig er Motubikes den perfekte livstilsvirksomhed og også en måde som jeg mener fremtiden skal se ud på. Batteri- og solteknologi er godt og i hurtig udvikling. Der er sjovt og der er mange reelle miljøfordele – ikke kun ved at gå elektrisk, men også at gå mindre, lettere og bruge færre ressourcer end den traditionelle og ofte unødvendige bil. Det ideelle scenarie ville være at drive virksomheden i løbet af sommeren, mens du rejser rundt og hjælper andre med, at etablere deres aktiviteter i lavsæsonen og støtte dem året rundt.” Seagar Clarkson

Ivrig efter en tur til Great Barrier Island? Seagar kører generelt motorcykler i de udvidede sommermåneder (startende ved Labor Weekend i slutningen af oktober), men der kan lejes cykler året rundt.

www.motubikes.co.nz

Se vores Motubikes Video Case Study her:

Indkøbskurv

Tøm kurv
Din kurv er tom

Login