Fotograf, Jamie Gallant

Som fotograf, filmskaber, historiefortæller, surfer og udendørsentusiast er Jamie en autentisk eventyrer med en passion for bevarelse af vilde steder. Han er født på en sandbanke i det nordlige Atlanterhav – omgivet af havet og et lille stykke skov og naturen har derfor været et hjem for Jamie fra en tidlig alder. Fra at sejle åbne både gennem det norske arktiske område til at undvige minefelter på Falklandsøerne, har Jamie filmet og fotograferet verdens vildeste steder i over et årti.

Kan du fortælle os om dit yndlings eventyr?

Jeg er en stor tilhænger af mikroeventyr. At pakke varevognen og tage ud for en dag eller en hurtig mission med overnatning. Selvom det kun er et stenkast væk fra hjemmet, kan det ofte være ligeså givende som noget mere logistisk udfordrende.

Hvem er dine helte? Hvem ser du op til?

Jeg er blevet inspireret af adskillige mennesker gennem min karriere. Lige fra smuglere til fotojournalister, men den mest konstante indflydelse gennem mit liv har været min far.

En lidenskabelig håndværker, fisker og cowboy. Han er noget af en eventyrer i sin egen ret og han har lært mig at hvad der er værd at vide – eksempelvis klippespring.

Hvad har du ikke opnået, som du stræber efter at gøre i din levetid?

Flyvning står øverst på listen. Både min far og bedstefar var piloter. New Zealand tilbyder nogle af de mest dramatiske landskaber i verden og meget af det er bedst set ovenfra.

Hvad er dit yndlingssted i verden?

Indersiden af min dunsovepose er klart blandt toppen. i Mount Aspiring National Park i New Zealand, er der et par hemmelige steder, der er for dyrebare til at navngive. De konkurrerer med alt andet jeg har set i denne verden. Vi er så forbandede heldige.

Den fornemmelse som UBCO 2X2 giver dig, er bogstaveligt talt elektrisk. Den dag jeg opdagede, at den også passede inde i min varevogn var magisk. Det er en super brugbar lille maskine med masser af drejningsmoment, der kan transportere mig og min bunke af udstyr til steder, jeg ellers ikke ville tage hen. Det åbner døre til helt nye eventyr. Livet er afgjort sjovere på en UBCO.

Tidligere
Næste

Har du altid haft en passion for historiefortælling? Hvordan opdagede du denne lidenskab?

Jeg tror, jeg var heldig at finde den tidligt i livet og for mit vedkommende, nyder jeg at finde historier i det tilsyneladende hverdagsagtige. Jeg opdagede fotografering i gymnasiet og studerede dokumentarfilm på universitetet. Jeg fandt ud af, at jeg elskede at gå ind i et projekt uden at vide ret meget om det og gå derfra og være mini-ekspert på området. Hvert projekt blev et lynkursus i det pågældende emne – hvad enten det var arbejdet på en hummerbåd, træning i rekognoscering eller hvordan tre år med uafbrudt vinter føltes. Du lærer altid og opdager noget nyt, hvilket jeg tror appellerer til min (relative) korte koncentrationsevne.

Hvad tror du at du blev sat på jorden for at gøre?

Hvis jeg kan grine meget, bidrage til at beskytte naturen og fortælle et par gode historier undervejs, så dør jeg som en glad gut.

Hvad betyder eventyr for dig?

Eventyr betyder at omfavne det uventede. Vær forberedt på at blive midlertidigt skuffet, såret og/ eller økonomisk usikker i forfølgelsen af det. Så snart noget går galt, er det øjeblik, hvor en tur bliver til et eventyr.

Hvad er de tre væsentligste ting du tager med på hver tur?

  1. En kniv
  2. Mit kamera
  3. Og vigtigst af alt, masser og masser af snacks.

Kan du fortælle os om din største eventyrsfejl?

Jeg har flirtet med hypotermi to gange i mit liv. Den første var  i mine teenageår under en X/C-skitur, da jeg stædigt nægtede at fjerne lagene fordi ”Vi er der næsten”.

Anden gang var på en kanotur om vinteren i det nordlige Michigan, hvor vores glorificerede flydende øl-køleskab, 5 minutter inde i en 3-dages tur, satte sig fast i et træ i vandet, så vi kæntrede og væltede ned i det frysende vand. Oplevelsen gav vores selvtillid et knæk, men heldigvis forblev øllene intakte.

Hvad gør du når du ikke er ude at udforske USA?

Jeg læser meget, træner lidt og dagdrømmer altid.

Indkøbskurv

Tøm kurv
Din kurv er tom

Login